TIPS  

Hvis du skal lave en søgning på artsnavn eller lokalitet via hjemmesiden, kan du benytte artsnummer eller lokalitetsnummer i stedet for navne. Numrene kan f.eks. findes ved opslag i artslisten eller i lokalitetslisten her på hjemmesiden.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Stor Tornskade

    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Smålandshavet nord for Lolland

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

27/01/2014: Som brugerne af DOFbasen måske har opdaget, er der ændret lidt på den måde observationerne bliver kvalitetssikret.



Når en observation sættes til behandling, bliver den markeret med en såkaldt "blå pil". Førhen blev pilen fjernet, når man redigerer sin observation, men dette er ikke længere tilfældet. Pilen fjernes først når DKU har fædigbehandlet og godkendt observationen.



Samtidig er der ændret i kvalitetsforummet (dét forum hvor man kan diskutere sin observation sammen med medlemmerne af DKU). Det har længe været et problem, at brugerne (når de har fået sat en observation til behandling) har kommenteret og uddybet deres observationer i dette forum, uden at komme med yderligere kommentarer til selve observationen. På denne måde kan selve dokumentationen altså udelukkende ses af DKU men ikke af DOFbasens øvrige brugere. Og det dur ikke.



Når man fremover skal dokumentere sin observation i kvalitetsforummet, er der nu mulighed for at redigere/tilføje kommentarer direkte til observationen. Man kan stadigvæk også godt diskutere med DKU, men man skal aktivt vælge at klikke et tekstfelt frem for at gøre dette.



Se dette screenshot af det nye forum. Det bør bemærkes at billedet viser et tænkt eksempel...
(0.009 sekunder)