TIPS  

Det vil være en stor hjælp for rapportgrupper m.fl., hvis du rapporterer dine obs. til de rigtige lokaliteter. Obs. fra en tur i en skov langs en sø bør f.eks. fordeles på skovlokaliteten og sølokaliteten.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Sortmejse



    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Skove langs nordsiden af Vejle Fjord

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

22/12/2014: Året går snart på hæld, og vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle vore brugere - indtastere som besøgende - en rigtig glædelig, fredfyldt og fuglerig jul!



DOFbasen er nu omkring 12½ år gammel, og for ca. en uge siden rundede vi de 15 millioner obs. i den klart største offentlige fugle-database her til lands.

Man fristes til at sige at det "sædvanen tro" bliver til endnu et rekord stort år for antallet af indtastninger i DOFbasen. I hvert fald nærmer vi os kraftigt de 1.4 millioner obs. i år. Det når vi nok ikke helt, men uanset hvad ender årets resultat alligevel på ca. 100.000 (9%) obs. mere end i 2013, som indtil da havde rekorden.



Mindst 6 lokalafdelinger har i år slået deres tidligere årsrekord, og nogen har gjort det godt og grundigt. F.eks. Vestsjælland som slår deres egen tidligere rekord med ca. 30%, og Østjylland som stiger 25% i forhold til sidste års ellers pæne rekord. Kun en enkelt lokalafdeling har markant færre indtastninger i 2014 end det har været tilfældet de seneste år - nemlig Bornholm som har ca. 30% færre indtastninger end i 2013.



Månedsfordelingen af obs. ser også rigtig flot ud med nu 8 måneder med mere end 100.000 indtastninger (7 i 2013). Specielt skete der en markant stigning på næsten 40% i februar sammenlignet med året før. Måske det milde vintervejr har haft indflydelse herpå.



Vi vil gerne sige tak for jer brugeres store engagement i den fortsatte udvidelse af DOFbasen. Uden jeres dedikerede indsats var vi aldrig nogensinde nået så langt. Og med håbet om et fuglerigt 2015 ønsker vi jer alle et godt nytår!



Mvh

DOFbasegruppen
(0.005 sekunder)