TIPS  

Ved indtastning af arter med forskellig alder, bør du indtaste disse som enkeltstående observationer med hver sin aldersangivelse.
F.eks. bør en observation af 50 Sortterner hvoraf de 35 var gamle fugle og de resterende var unger fra i år, indtastes under 2 forskellige observationer.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Rosenstær

    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Lønnerup Fjord

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

23/04/2015: Der er i øjeblikket desværre ofte lange svartider på DOFbasen, både under indtastning og ved fremsøgning af data. Nogle gange er det endda helt umuligt at komme igennem. Dette er naturligvis ikke tilfredsstillende eller acceptabelt for hverken os eller jer brugere.



Årsagerne til disse problemer er flere, men ikke mindst skyldes det det dejligt store antal observationer, som dagligt strømmer ind i databasen fra et stigende antal brugere. Da systemet blev bygget for 13 år siden, havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os den enorme popularitet, som DOFbasen glædeligvis har fået, og den blev derfor heller ikke helt designet derefter.



Men nu er det tid til at ændre på det. Vi har valgt at fokusere på en langtidsholdbar løsning, som især handler om et helt nyt server set-up med master/slave, men også en ny håndtering af søgninger samt ændret brug af kortværk. Dette vil dog tage mange måneder at få op at køre, og vi håber på jeres tålmodighed ind til da.



Belastningen af serveren er typisk størst i tidsrummet 15-22, og oftest størst i weekenderne og på helligdage. Så chancen for at have en god og hurtig oplevelse med DOFbasen er generelt større på andre tidspunkter, hvis man altså har mulighed for at tilpasse sig det. Men man er naturligvis velkommen til at forsøge sig når som helst!



Mvh

DOFbasegruppen
(0.008 sekunder)