TIPS  

Det vil være en stor hjælp for rapportgrupper m.fl., hvis du rapporterer dine obs. til de rigtige lokaliteter. Obs. fra en tur i en skov langs en sø bør f.eks. fordeles på skovlokaliteten og sølokaliteten.

    DANMARKS FUGLE  

Tilfældig art udvalgt fra Danmarks fugle: Stær



    IBA LOKALITETER  

Tilfældig lokalitet udvalgt fra Danmarks vigtigste lokaliteter: Gudenådalen ved Randers

    NYHEDER  

Se de seneste nyheder i DOFbasen.

10/09/2012: Da DOFbasen blev udviklet, var internetadgangen ikke så hurtig og fleksibel, som den generelt er i dag. Det var derfor essentielt, at man kunne indtaste observationer uden at være på internettet samtidigt, hvorfor DOFbaseprogrammet blev udviklet, som netop giver mulighed for at indtaste offline og efterfølgende oploade observationerne. Onlineindtastningsmodulet på hjemmesiden var ikke det primære, og blev også først udviklet senere og i en meget simpel form. Denne er senere blevet udviklet og hjemmesiden blevet mere og mere omfattende og brugervenlig. Dette er sket i takt med, at tiden til at vedligeholde DOFbaseprogrammet er blevet mindre og mindre, da programmøren ikke længere har tid til at arbejde på dette.



Vi er derfor nu havnet i en situation, hvor hjemmesiden er langt mere opdateret end programmet, og hvor vi reelt ikke supporterer programmet længere. Derudover er hovedargumenterne for at have et offlinemodul stort set bortfaldet. Det giver ofte problemer, at programmet skal virke på mange forskellige styresystemer og i mange forskellige versioner, alt efter hvor ofte brugerne opdaterer lokalt, hvilket trækker mange ressourcer i support fra frivillige såvel som lønnede koordinatorer og programmører. Disse problemer findes ikke i samme grad med hjemmesideindtastningen, da brugerne kun har adgang til den seneste version. Da der hele tiden skal tages hensyn til programmets håndtering af DOFbasen, udgør programmet en stor begrænsning i det generelle udviklingsarbejde på DOFbasen. Det er desuden gennem programmet, at der tidligere er sket hackerangreb, hvilket ikke i samme grad er muligt via hjemmesiden. Tiden er derfor kommet til at afvikle DOFbaseprogrammet.



Indtastningsprogrammet lukkes endeligt ned den 14. oktober 2012. Fra og med denne dato vil der ikke længere kunne oploades indtastninger fra programmet til den centrale server! Hvis du har uoploadede observationer liggende i indtastningsprogrammet, bør de altså oploades inden denne dato.



Vi anbefaler alle vores brugere til allerede nu at overgå til anvendelse af hjemmesiden til indtastning af observationer frem for at anvende programmet. Vores lokalkoordinatorer vil meget gerne hjælpe med overgangen, hvis der er behov for det, se deres kontaktoplysninger her: http://www.dofbasen.dk/kontakt/



Mvh

Timme Nyegaard

Central koordinator for DOFbasen
(0.004 sekunder)